Køkkenhaven

IMG_7770Køkkenhaven har siden sæsonen 2007 udviklet sig fra at bestå af et enkelt tilfældigt amorft formet bed, til nu at bestå af 8 cirka ens rektangulære bede, hvoraf de fire er i ‘rotationsdrift’, således at rodfrugtbedet, året efter huser kartoffelbedet, som året efter huser kål-/ærte-bedet, som så fjerde år huser løg-/salat-/diverse-bedet. Det femte og sjette bed bruges til tobak og bønner, frilandagurker, squash o.lign. som ikke kan finde plads i rotationsbedene, og det syvende (lidt mindre) bed er blevet sat til med hvidløg og jordskokker.

Det ottende bed blev etableret dette forår (2016) uden dybde-bearbejdning – det er bare et stykke græsplæne barberet fri for græstørv. I år dyrkes der hér spindehør og hør og en del af bedet er planteskole for selvsåede træer fundet rundt omkring på matriklen.

Derudover har aspargesene et (ukrudsinficeret) bed for sig, krydderurterne har et og jordbærrene har et i denne afdeling af haven. Nede bag drivhuset er endvidere blevet etableret et bærbed, som indeholder jordbær, solbær, hindbær, stikkelsbær og blåbær, og udenfor bedet står desuden nogle ribsbuske.

I 2016 er køkkenhaven disponeret således (detaljer findes i dette indlæg):
Haveoverblik-1.juni2016

I 2014 så køkkenhaven således ud:

I 2013 så køkkenhaven således ud:

This slideshow requires JavaScript.

I dette indlæg har jeg forsøgt at besvare spørgsmålet: Kan køkkenhaven betale sig?

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s