øjeblikkets indhold – slut januar

Snittebænk i eg

Snittebænk i eg

Det er januar, og noget der ligner vinter – vejret skifter flydende mellem sol, regn og sne, perioder med frost og perioder med tø, men endnu fyldes brændereolen kun hver tredje eller fjerde dag, hvor den i skrappe vinterperioder fyldes hver anden dag.

De sidste uger har været fyldt af denne haveblog-forfatters sideløbende karriere som poetry slam-forfatter (kulminerende i en DM-titel i fredags), men undervejs i øvning og skrivning blev der også tid til at bygge en balancebom (som forsinket julegave til lånebarnet Sol) samt en ny snittebænk – begge dele lavet af de sidste rester af et læs ege-hegnspæle, som fruen hjembragte for en del år siden, og som med tiden er blevet transformeret til alt fra rugbrødsforme og æblepresse til kaninbur og havestole.

Haven ligger så godt som stille, efter at de sidste ting er blevet ordnet – således er georginernes knolde kommet op af jorden og lagt indendørs, og knoldselleri og porrer er blevet flyttet fra deres voksested og er ‘slået ind’ i jord i samlet flok. Hegnet om køkkenhaven er pillet ned, så hønsene kan gå og hygge sig med de sidste grønne rester – heriblandt også kålen, som de har forgrebet sig noget mere på end forventet og noget mere end de forgangne år. Således er både grønkål og rosenkål blevet spist fra en ende af, hvilket fx. ikke skete sidste år, selvom hønsene også dengang havde adgang til det. Der er dog stadig masser af andre grøntsager på lager, så så længe de lægger deres daglige æg, får det ingen konsekvenser.

Tiden er hovedsaligt til indendørsaktiviteter, og listen over sy-/reparations-projekter, hækle-opgaver og små-byggeprojekter har efterhånden nået en pæn længde – det er bare at komme i gang. Det er januar – og til tider ganske vinterligt.

En kernebider har fundet vej til Bakkenotten.

En kernebider har fundet vej til Bakkenotten.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s